Welkom bij ZinZinZin!
Want alles heeft zin ... en hoe!


Mijn visie

Volgens mij kom je het verste in het leven wanneer je het negatieve onder ogen ziet en er van leert, maar je aandacht vooral richt op het positieve. Deze instelling zal je verder helpen wat betreft rijkdom, geluk, liefde, verbinding, genot, plezier, diepgang en alle andere dingen die het leven prachtig maken. Over de achtergronden van deze levenswijze en de problemen die je erbij kunt tegenkomen (en hoe je die dan weer kunt oplossen), heb ik een aantal boeken geschreven, samen met mijn toenmalige vriendin Barbara Borecka. Die zijn uitgegeven door de uitmuntende uitgeverij Hajefa.

Het is relatief nieuw om op deze manier naar de wereld te kijken en helemaal om het toe te passen op alle aspecten van het leven. Omdat het allemaal zo nieuw en anders is, kun je daar vijf boeken over schrijven, zo blijkt.
Je kunt deze visie echter ook in een paar regels samenvatten.

Het draait namelijk allemaal om 'ja' zeggen. Je zegt 'ja' tegen de dingen waar je niet op zit te wachten, zodat je daar niet onnodig energie aan kwijtraakt. Je accepteert de feitelijkheid van hun bestaan, leert eventueel wat je ervan te leren hebt en laat de negativiteit verder zoveel mogelijk los.
Daarnaast zeg je ook 'ja' tegen de dingen die je goed bevallen en waar je wel meer van zou willen. Ook van deze dingen bevestig je dat ze er zijn, maar je geeft aan deze dingen juist zoveel mogelijk aandacht, onder andere in de vorm van waardering, bewondering en dankbaarheid. Wanneer je dat doet, zal nog meer ervan naar je toe stromen, want je aandacht is een krachtige energie-magneet.
Is het je wel eens opgevallen dat mensen die veel klagen, steeds meer krijgen om over te klagen? Zo werkt het. En andersom gelukkig ook!


Richt je aandacht vooral op het positieve

Tarot toont energieën
Mijn tarot-interpretaties en analyses zijn gebaseerd op deze visie. De tarot helpt mij om een beeld te krijgen van wat er (energetisch) dwars zit en stoort, maar ik ga niet overdreven focussen op die storingen en blokkades. Ik focus mijn en jouw aandacht liever op wat je daarvoor in de plaats zou willen, aan positieve energie.
Ik overzie de situatie, met als zijn plus- en min-kanten, en schat in waar je kansen liggen; hoe de flow je het makkelijkst en meest effectief kan brengen waar je wil zijn.
Ik zal je daarbij echter nooit aanraden om met je problemen in gevecht te gaan. Ik zal je altijd aanraden om je problemen onder ogen te zien, maar je blik vooral te richten op waar je wel naartoe wilt. Het kan dan best goed zijn om wat grenzen aan te geven of andere corrigerende maatregelen te treffen, want er is niets positiefs aan om je slecht te laten behandelen. Maar ik zal je altijd adviseren om hoofdzakelijk bezig te zijn met wat positief is en wat positief kan zijn.

De tarot is daar ongelooflijk handig bij, want de kaarten kunnen heel duidelijk laten zien wat er in je leven stroomt en hoe - en op welke punten zich storingen voordoen. Wanneer je de zaken zo duidelijk in beeld krijgt, is het meestal ook heel makkelijk om te zien hoe je het beste met de situatie kunt omgaan.

Ik heb door de jaren heen mijn eigen methodiek en stijl ontwikkeld, met mijn persoonlijk favoriete tarot, de Thoth-tarot. Meer daarover hier.


Ik geloof dat iedereen het beste is als zichzelf

In je kracht staan
Ik geloof verder dat iedereen het beste is als zichzelf. En ik doe niets liever dan mensen helpen echt zichzelf te worden. Wat ik doe om dat te bereiken, is allereerst het scheppen van een veilige ruimte, waarin ik jou en je situatie volledig accepteer, zonder oordelen of verwachtingen.
Ik ben hooggevoelig en een oude ziel. Ik zie daardoor veel van wat mensen proberen te verstoppen achter maskers en geforceerd gedrag. Daarom hoef je niet bang te zijn dat ik zal schrikken wanneer je je maskers bij me aflegt. Integendeel. Ik vorm met mijn energie graag een grote bel van veiligheid voor je; een cocon van onvoorwaardelijk er-mogen-zijn.

Ik luister goed en analyseer scherp. Ik ben verder heel alert op de schadelijke invloed van beperkende overtuigingen en negatieve aannames. Daarmee kan ik mensen vaak al helpen voordat een enkele kaart de tafel heeft geraakt.

Boven alles wil ik mensen helpen in hun kracht te staan. Ik wil jou helpen in jouw kracht te staan.
In je kracht staan doe je wanneer je verantwoordelijkheid neemt voor je leven en leeft in het besef dat je alles in huis hebt om van je leven een geweldige ervaring te maken.
Daar hoort bij dat je niet met beschuldigende vingers naar anderen wijst (hoe terecht dit eventueel ook zou zijn), situaties accepteert zoals ze zijn, uitgaat van het positieve en uitgaat van je mogelijkheden.

Ik vraag je niet om je blind te houden voor de realiteit - integendeel - maar wel om te stoppen met klagen en beschuldigen en jezelf overtuigen van je machteloosheid. Ik vraag je om je aandacht te richten op blijvende verbetering van je situatie. En in mijn visie komt die er alleen wanneer je meer in kracht gaat staan; iedere dag meer levend als wie je werkelijk bent.


Je hebt alles in huis om van je leven een geweldige ervaring te maken!

Zin in? Laten we het doen dan! Je bent van harte welkom!

In Licht & Liefde,
René